Meteen naar de inhoud

Even voorstellen

Helder Psychologie - kind psycholoog - jeugd psycholoog

Welkom op mijn allereerste blog!

Ik zal in deze blog eerst wat meer over mezelf vertellen. Zo krijgen jullie een beter beeld van wie ik ben en wat mij in het dagelijks leven bezighoudt. Ook zal ik regelmatig tips en adviezen delen. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Ik ben Petra (1980), getrouwd in 2009 met Erwin (1976) en moeder van twee prachtige dochters (Roos, 2012 & Lisa, 2014). Geboren en getogen in Sint-Annaland (Zeeland), waar ik met veel plezier woon en tegenwoordig dus ook werk!

Nadat ik in 1999 mijn vwo-diploma heb behaald ben ik aan de Universiteit van Tilburg gaan studeren. Ik had geen idee wat ik leuk vond en besloot iets te kiezen waar ik goed in was. De keuze viel op de studie Taal, Communicatie en Informatie. Maar na het eerste jaar bleek dit toch niet helemaal bij mij te passen. Ik had namelijk niet mijn hart gevolgd maar mijn hoofd…. Na veel wikken en wegen besloot ik te stoppen met deze studie en ging ik (eigenlijk voor het eerst) eens goed nadenken over wat ik nu echt wilde gaan doen ‘later als ik groot ben’. Ik was destijds 19 jaar en als ik nu terugdenk, natuurlijk piepjong…. Zeker om op die leeftijd een keuze te maken over wat je ‘voor de rest van je leven’ denkt te gaan doen.

Ik koos uiteindelijk voor de studie psychologie. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een bepaalde kriebel voelde (good vibes zeg maar) toen ik de studiegids doornam en las over psychologie en wat het werk van een psycholoog inhoudt. Omdat ik altijd benieuwd ben naar het verhaal achter de mensen en wat mensen drijft bepaalde keuzes te maken, leek het voor mij opeens een vanzelfsprekende keuze. Deze verandering van richting heeft voor mij goed uitgepakt en ik ben tot op de dag van vandaag nog heel blij dat ik toen die switch heb durven maken.

In 2004 studeerde ik af in de richting Kinder- en Jeugdpsychologie. Ik koos voor werken met kinderen omdat zij nog zo puur, kwetsbaar en eerlijk zijn. Wanneer er problemen zijn in de ontwikkeling van een kind heeft dit vaak een impact op het gehele gezin. Het is voor mij een grote meerwaarde dat ik een bijdrage kan leveren aan het welzijn van een kind binnen zijn of haar gezin en op die manier ook ouders kan helpen.  

De afgelopen 15 jaar ben ik binnen verschillende GGZ-instellingen werkzaam geweest en heb ik veel ervaring met zowel diagnostiek als behandeling opgedaan en heb ik kinderen en ouders met uiteenlopende problematiek gezien.

Begin dit jaar kreeg ik de kans om samen met mijn zus (Jacomina Bazen van Coachpraktijk Straal) een praktijkruimte te huren op een van de mooiste locaties in Sint-Annaland. Wat een kans! Ik zag gelijk vele mogelijkheden en na een tijdje overwegen heb ik de stap gezet om een eigen praktijk te starten.

Superleuk, maar ook superspannend! Er komt namelijk een hoop bij kijken… Aanvragen van de juiste registraties, codes en formulieren… aanschaffen van testmateriaal, literatuur en werkboeken… ontwikkelen van een huisstijl, bouwen van een website, verwijzers benaderen etc. Alles waar je in loondienst weinig mee te maken hebt, ga je nu opeens zelf doen. Dat vergt een hoop energie, focus en doorzettingsvermogen. Maar het is gelukt en ik ben apetrots! En hoewel ik officieel nog moet starten heb ik er geen seconde spijt van gehad.

Met heel veel lieve mensen om me heen die dit mede mogelijk hebben gemaakt mag ik me inmiddels ‘eigenaar van Helder Psychologie’ noemen. De eerste cliënten hebben zich al aangemeld en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Heldere groet,

Petra