Meteen naar de inhoud

Mediteren

Gisteravond was ik aanwezig bij een meditatiebijeenkomst van Marian van der Werff van Zienswijs. Mijn zus had zich opgegeven en vroeg die middag aan mij of ik ook zin had om mee te gaan. Ja, leuk! Dat was mijn eerste gedachte en ik heb me gelijk opgegeven. Ik ben meestal niet van de last-minute acties, maar toevallig zat ik laatst te denken aan een tweedaagse mindfulness training die ik een aantal jaar terug had gevolgd. Ik dacht aan hoe fijn het was om even helemaal ‘weg’ te zijn. Tijdens die training werd veel aan meditatie gedaan. Hoewel ik wel bekend was met de vele voordelen die meditatie kan hebben, had ik er zelf nog weinig praktische ervaring mee. Meditatie kan zowel volwassenen als kinderen helpen beter te slapen, concentreren en minder te piekeren. Om die redenen zou iedereen het eens een kans ‘moeten’ geven.

Het duurde even voordat ik mezelf er aan kon overgeven en de rust kon vinden om mijn gedachten even ‘on hold’ te zetten. Uiteindelijk had ik het onder de knie en ik merkte dat de meditatie ook doorwerkte tijdens mijn dagelijkse bezigheden. Ik zat op dat punt in mijn leven niet lekker in mijn vel. Ik was vaak moe, snel geïrriteerd en gespannen. Ik merkte na de training dat ik me beter kon ontspannen, meer gefocust was en over het algemeen vrolijker. Wat vaker pakte ik een momentje voor mezelf om te mediteren, al was het maar 5 minuutjes. Toch was het de laatste tijd uit mijn systeem geraakt. Natuurlijk ben ik als moeder van twee jonge meiden vaak druk met het gezin, en daarnaast ging er de afgelopen maanden veel tijd en energie naar de opstart van mijn eigen praktijk. Ondertussen probeer je alle ballen hoog te houden en ik merkte aan mezelf dat ik minder goed kon focussen en ’s avonds niet goed in slaap kon komen. Hoog tijd dus om weer wat meer aandacht te geven aan mezelf en deze meditatie-avond kwam precies op het juiste moment!

Het was een mooie avond op een prachtige locatie. Midden in het weiland, ondergaande zon en geluid van krekels op de achtergrond; sprookjesachtig…. Marian nam ons mee in een geleide meditatie met als thema: zelfliefde. De groep bestond uit 17 vrouwen. De sfeer was ontspannen en gezellig. Vooraf en naderhand was er ruimte voor een lekker hapje en drankje. Uitermate goed verzorgd, toegankelijk en zeker een aanrader voor mensen die nog wat onbekend zijn met meditatie, maar wel geïnteresseerd zijn in wat meditatie inhoudt.

Dankjewel Marian voor deze mooie avond!

Heldere groet, Petra

Tags: